Wilma Sjökvist

 

 

Wilma Sjökvist (f. 2000) föddes i en liten ort i Värmland. Som ung flyttade hon tillsammans med sin familj neråt i landet. Där hamnade hon i en lugn skog utanför en liten by som heter Floby. Nu bor hon i Borås med böcker i händerna och skärmen framför sig.

Hon har tidigare jobbat som undersköterska men studerar just nu till sjuksköterska.

Till vardags är Wilma en bokbloggare som recenserar fantasy, science fiction och poesi. År 2020 grundade hon Sveriges första digitala bokklubb för fantasyälskare, Drömmarnas Bokklubb.

I april 2021 debuterade hon på Simusdotter Förlag med sin kortroman Elementens Hjärta. Hon har också skrivit novellbidraget Luna som finns publicerad i förlagets första novellantologi inom temat Science-Fiction romance HBTQIA+, som hade utgivning juli 2021. Just nu är hon aktuell med den fristående novellen I ljuset av månen, med utgivning 31 maj 2022!

Instagram: @wilmasjokvist

 

Mini intervju

(2021-04-18)

 

  •   Vad fick dig att börja skriva?
Jag tror att det som fick mig att börja vilja skriva var att jag undermedvetet ville göra min röst hörd. När de första tankarna om att börja skriva kom till mig var jag relativt ung och dessutom mådde jag väldigt dåligt psykiskt. När min sociala fobi var som värst så vågade jag inte ens öppna min mun, så jag började drömma. Drömma om att våga göra mig själv hörd, för egentligen så ville jag ju det så gärna, men det gick inte. Jag ville hitta ett sätt som kunde hjälpa mig, både att må bättre och att kunna berätta allting som pågick i mitt huvud. Alla berättelser som förtjänas att höras. Och jag hittade det sättet. För nu står jag här, friskförklarad från psykisk ohälsa och social fobi och håller min första bok i handen. 

 

  • Din allra största skrivinspiration? 
Jag inspireras av såå många dagligen. Enda sedan jag blev en bokbloggare har jag dagligen inspirerats av alla författare som jag dagligen möter och skriver. Att se hur de kämpar, och hur de lyckas, är en utav de största inspirationskällorna jag vet. 
Sedan, några fler inspirationskällor jag ofta tänker på och återvänder till är böckerna Röd Drottning och Ett hov av taggar och rosor. För mig så är de mycket mer än bra böcker, för mig så har de verkligen inspirerat mig till att skriva och de har visat mig vad jag älskar inom fantasyn. Jag älskar när det är rått, fartfyllt, hemskt och helt fantastiskt. Det ska inte bara vara flygande hästar eller en vanlig förälskelse. Det ska vara mer. 

  • Ditt nuvarande skrivmål?
Nu, efter utgivningen av Elementens Hjärta, ska jag äntligen (och tillslut haha) börja satsa helhjärtat på min fantasyroman. Idén till den boken är den första jag någonsin fått och som jag ha drömt om att skriva enda sedan jag var 14 år gammal. Det har bara råkat komma lite andra berättelser före 😉  Men nu är jag redo, och nu är det dags.
(Självklart kommer det säkert skrivas på några sidoprojekt också, mina karaktärer kan aldrig lämna mig ifred 😉 )
  • Målet med ditt författarskap?
Kanske låter klyschigt men jag vill att mina ord ska beröra. Jag behöver inte vara en känd författare för det utan jag vill att varje läsare, oavsett hur många eller hur få de är, ska kunna känna igen sig. Jag vill att mina världar ska vara just den världen du behöver drömma dig bort i. Och framförallt, jag vill inspirera. Jag vill att folk ska kunna se upp till mig och inspireras till att våga göra sin egen röst hörd med. För det är möjligt. Och det är fantastiskt.