Om förlaget

 

Simusdotter Förlag är ett litet traditionellt förlag med målet att ge ut HBTQIA+ relaterad litteratur inom fantastik, romance och feelgood. Allt mer litteratur med inkludering och representation har givits ut de senaste åren, men det behövs definitivt fler böcker med karaktärer som representerar olika könsidentiteter och sexuella läggningar.

Vi vill satsa på debutanter och ge dem chansen att nå ut med sina manus. Vårt mål är att förlaget ska kännas välkomnande och kärleksfullt med människor som brinner för vad de gör.

 

Sitter du på ett helhärligt, spännande manus? Vill du ingå i en liten, nära förlagsmiljö med genuina människor som gör sitt yttersta för dig och ditt manus?

Då är du varmt välkommen att skicka in ditt manus till: manus@simusdotter.se. För mer information om inskick av manus kan du läsa HÄR.

 

Om du vill kontakta oss i annat syfte så når ni oss på:

emma.simu@simusdotter.se

katarina.deering.wallander@simusdotter.se

 


 

Vår bakgrund

Augusti 2019 tog Emma N. Simu steget att starta eget förlag. Det hade varit en dröm som länge funnits på lur och när det blev dags att ge ut egen bok kändes ett förlag som det självklara valet. Tanken var att främst nå ut med sina egna böcker, men tanken på att ge ut andra författare och deras manus låg alltid i bakhuvudet.

Under 2020 gav förlaget ut tre titlar, två skrivna av Emma N. Simu själv och den tredje skriven tillsammans med författaren Katarina Deering Wallander. Redan ifrån start hade de grafiska formgivaren Anton Holgersson vid sin sida.

I slutet av 2020 tog Emma beslutet att dela förläggarskapet med Katarina. I den vevan signade de två författare som debuterar våren 2021.

Julia Johansson debuterade med fantasyromanen Steam Storm - Sökandet efter Merlins stav (6/4-2021) och Wilma Sjökvist debuterade med kortromanen Elementens Hjärta (28/4-2021), som också är en fantasy.