-Nyårssummering för 2021-

 

Hej alla fina där ute och välkomna till Simusdotter Förlags nyårssummering för 2021!

Egentligen var det tänkt att jag skulle bjuda på en live, men det blir inte av. Sedan kom en video på tal, men även den gick i stöpet, haha. Så här kommer en nyårssummering i textform!
Mycket har hänt under 2021. Herregud, det är nästan så att jag inte har hängt med. Vi började ge ut böcker 2020, men det är inte förrän 2021 då saker och ting drog igång på riktigt. I slutet av 2020 signade vi våra två första författare, vilket var en helt amazing feeling!
  • 21 juli hade vi utgivning för förlagets första novellantologi, ett koncept vi kommer att fortsätta med varje år nu framöver. Amor Infinitus, science-fiction romance HBTQIA+, blev startskottet för traditionen och sex fantastiska författare fick med sina noveller i antologin. Mattias Lönnqvist, Wilma Sjökvist, Alexandar Miodrag, Elin Edberg, Mimmi Jacobsson och Hanna Drammeh, TACK!
  • Den 14 september var det dags för min roman Exon - Hämnd i ditt namn att se dagens ljus. En bok som jag har en riktig hatkärlek för, men som landade där den skulle.

 

Fem böcker senare står vi här nu på gränsen till 2022! Inte nog med det så signade vi tre nya författare till förlaget, nämligen Juna Henriksson, CN Persson och Hanna Selin. Hur fantastiskt roligt är det inte att författare dras till oss som förlag och faktiskt vill ge ut sina manus genom oss!?

Det har varit ett underbart år fyllt med glädje och ett jävlar anamma, men också utmaningar. Det svåraste i min mening har varit allt nytt att lära sig, då det emellanåt har bjudit på utmaningar som känts överväldigande och svåra att ro i land. Trots att det har känts omöjligt vissa gånger så har vi lyckats ro det hela i land! Finns det något mer rewarding än det?

Vad har då varit det enklaste med året? Jo! På samma gång som saker och ting känns svårt, så blir den uppnåeligt på grund av att det här är så jäkla roligt! Text, böcker och drivna människor är det bästa som finns i mina ögon, det är värt allt hårt slit.

2022

Såååå, vad händer nästa år? Vi har planerat, vänt och vridit, till slut har vi kommit fram till ett beslut. Precis som under 2021 kommer vi år 2022 att ge ut fem titlar.
  • Umbra Mortis, novellantologi, skräck HBTQIA+ (25 juli)

 

Inte nog med alla spännande titlar vi ser fram emot att ge ut, så har vi också planerat in tre spännande projekt till under 2022. Två böcker ska bli ljudböcker och en ska översättas till engelska! Hur grymt är inte det? Känns overkligt, men nu jäklar kör vi ända in i kaklet!

 

 Och med det sagt vill jag säga GOTT NYTT ÅR! Det är en fantastisk resa vi är med om. Upp, upp och iväg! Nu fortsätter vi mot nya äventyr! SKÅL!

// Emma (Förläggare och redaktör på Simusdotter Förlag)