-Emma N. Simu-

 Grundare * Förläggare * Redaktör * Sättare

 

 

Energisk, driven och mångsidig -  så skulle jag vilja beskriva mig själv med tre ord. Det skrivna ordet har alltid legat mig nära hjärtat på fler sätt än ett. Jag har alltid läst mycket och fascinerats över hur skrift kan användas som en form av berättande. Redan i tidig ålder skrev jag egna små historier och glöden i hjärtat växte allt mer tills det blev en bitande eldsvåda. Idag kan jag inte se mig göra något annat än att arbeta med text på olika sätt.

Jag har studerat litteraturvetenskap och kreativt skrivande på universitetsnivå, samt utbildning inom grafisk formgivning, berättarteknik och kommunikation. Jag brinner för det skrivna ordet och för kreativa, engagerade människor. Mina styrkor ligger i mitt driv och  hur jag tänker utanför boxen.

Det allra roligaste med att jobba på Simusdotter Förlag är samarbetet med författaren och få se hens manus växa fram från lektörs- och redaktörsläsning till sättning av inlagan. Eftersom jag också skriver och vi ger ut mina böcker vet jag hur det känns att få konstruktiv kritik på det jag skriver, vilket gör att jag förstår hur läskigt det kan vara att få sin text bearbetad av andra. För mig är det viktigt att författaren i fråga ska känna sig trygg med oss på Simusdotter Förlag