Elin Edberg

 

 

Elin Edberg är lapplänning men bor i Luleå med sin familj. Hon är född 1988 och har skrivit aktivt sedan tidiga tonåren. Novellformatet är rätt nyupptäckt för henne, då hon oftast skriver längre berättelser. Det ligger något tillfredsställande i att få en berättelse färdig, kanske är det därför hon uppskattar att knåpa ihop en novell i pausen mellan manusskrivande och redigering. Skrivandet har alltid varit viktigt för henne, det är något med möjligheterna som förtrollade henne då och som fortfarande lockar nu. Fantastiken ligger henne varmt om hjärtat, även om hon på senare år börjat utforska andra genrer. Oavsett val av genre så är det mänskliga psykets både mörka och ljusa sidor, samt relationen mellan människor något som intresserar henne och som på olika sätt får ta plats i det hon skriver.

 

Hon har studerat teologi och arbetar till vardags som präst i Svenska kyrkan. Utöver teologin har hon gått ett flertal skrivrelaterade utbildningar, bland annat Kreativt skrivande med sikte mot en konstnärlig kandidatexamen under 2023, en manuskurs via Österlens folkhögskola och en praktiskt utbildning till förlagsredaktör via JW förlag. Drömmen är att en dag driva eget företag med inriktning mot andras textproduktion.

 

Under en längre sjukskrivning för utmattning hittade Elin tillbaka till passionen för skrivandet, och sedan 2020 har hon blivit publicerad i åtta novellantologier och kommer under 2022 publicerad i ytterligare tre: Blodets makt (Darkness publishing), Vintergnista (Seraf förlag) samt Sommarsjälar (Nohiding förlag).

 

Likfarmen (2022) blir Elins debutroman hos Simusdotter förlag. En kortroman inom genre skräck som utforskar människans psyke och om det går att bli galen av sorg. Det kommer en författarhemsida under året, till dess är det enklast att få kontakt med författaren via sociala medier @ordiblodet